Gå til forsiden

Trenger du en katastrofe for å gi?

Skrevet Tuesday, May 18, 2021, sist oppdatert Thursday, May 20, 2021

Trenger du en katastrofe for å gi?

Glade givere eller passive patrioter? Hvordan er egentlig nordmenn når det kommer til å vifte med lommeboka i andres favør? En undersøkelse utført av Bring og Norges Innsamlingsråd viser faktisk at hele åtte av ti nordmenn har støttet en norsk organisasjon gjennom de siste tre årene.

Etter storbrannen i Moria, opplevde norske organisasjoner en «giver-boom». Til sammen ble det samlet inn over 12 millioner kroner i løpet av bare fire uker, og det hele endte i et historisk stort engasjement for bistand.

Bistand beskriver overføringer av finansiell og materiell støtte, eller overføring av personell og kunnskap til enkeltland eller grupper av mottagerland. I 2021 kuttes bistandsrammen i statsbudsjettet med 1,1 milliard som følge av koronakrisen. Den samme krisen fører til enda større økonomiske kriser verden over, og fattigdommen øker nå for første gang siden 1998.

Verden har tatt noen skritt tilbake det siste året, og det samme gjelder vårt langstrakte fedreland. Flere bedrifter er slått konkurs, kulturarrangementer er avlyst og idrettslag har blitt oppløst under pandemiens regjerende diktatur. Det er lett å stå med hendene i lomma og lommerusk under neglene, å undre over når tiden skal bli lysere. Det er lett å tenke at det er lite du kan gjøre, mens du venter på at verden skal bli et bedre sted. Klubbkassa er her for å spre litt sollys over de litt fjerne ambisjonene dine.

Klubbkassa åpner nå dørene for å støtte idretten, kulturlivet og nødvendig utviklingsarbeid. Ved å benytte deg av Klubbkassas tjenester, velger du selv hvilken organisasjon du ønsker å støtte, uten å betale mer. Ved å kjøpe tjenester og produkter du uansett trenger, bidrar du i viktig arbeid som fører til mindre kriser, god samvittighet og hjelp til de som trenger det. Tiden er inne for å ta henda ut av lomma og sende hjelpen i riktig retning.